Foreign costumers – click for options tailored to your country
Om Johanna Forsberg

Min konstnärliga resa började för över två decennier sedan när jag skapade min allra första skulptur för ett par vänner. Det var då jag insåg kraften i att förvandla finmaskigt nät till konstfulla skapelser. Sedan dess har jag fyllt mitt liv med skapande och från min studio i Husum når mina verk nu kunder över hela världen.

Mitt signum är att använda det hårda och oformliga nätet för att skapa mjuka böjningar och veck. Genom att experimentera med färg, spackel och bladguld har jag utvidgat min konstnärliga palett för att förstärka intrycken, skapa kontraster och djup. Jag arbetar med olika typer av järnnät, såsom koppar, galvaniserat och obehandlat järn. Processen är en konst i sig – jag klipper till önskad storlek och successivt formar nätet genom att trycka, töja och böja det till önskat resultat. Varje skulptur är därmed en unik skapelse, omöjlig att replikera exakt.

Mina verk finns i hem och hos företag runt om i världen, mina uppdrag sträcker sig från betydelsefulla gåvor till unika konstverk för offentliga miljöer, däribland hotell. Exempel och referensuppdrag hittar du under fliken projekt. 

Välkommen till min värld av konst, där varje skulptur bär på en unik historia och styrka. Tack för att du delar den konstnärliga resan med mig!


Kontakta mig

Johanna Forsberg AB
Grundsundavallen 103
SE - 896 91 Husum
P: (+46) 70 640 38 03

[email protected]